Σας καλωσορίζουμε στο βιολογικό μας κατάστημα!
Close
Ιωάννη Θεοτόκη 104 49100 Κέρκυρα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ –ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΟΙΚΟΖΩΗ » Π.Ε
Ιωάννου Θεοτόκη 104, 49100 Κέρκυρα
Τηλ. fax 2661049294
e-mail: oikozoi@otenet.gr

Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών-Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ.Π.Ε. ιδρύθηκε στις αρχές του 1998 και είναι Αστικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης . Έχει έδρα στο Δήμο Κερκυραίων του Ν. Κερκύρας, είναι νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, και έχει εμπορική ιδιότητα.

Σκοποί του Συνεταιρισμού είναι:

  • Η ενθάρρυνση της παραγωγής βιολογικών αγροτικών προϊόντων στο Ν. Κερκύρας και η διακίνηση των προϊόντων αυτών σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού.
  • Η διακίνηση και άλλων οικολογικών προϊόντων εκτός από τρόφιμα.
  • Η ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιεινής διατροφής, οικολογικής γεωργίας και γενικά οικοκατανάλωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Η οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών του Συνεταιρισμού και η εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Μέλη της «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. μπορούν να γίνουν ενήλικοι πολίτες εφόσον δεν τελούν υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη και συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του καταστατικού καθώς και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου. Σήμερα τα μέλη της είναι εβδομήντα πέντε.

Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο τριετούς θητείας και εποπτεύεται από τριμελές συμβούλιο.

Η προσπάθεια της «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. αποτελεί τμήμα του ευρύτερου οικολογικού κινήματος.

Τα μέλη της θεωρούν την κατανάλωση φυσικών υγιεινών τροφών σε επαρκή ποσότητα, δικαίωμα για όλους και θέλουν η παραγωγή και των υπολοίπων αναγκαίων για τον άνθρωπο αγαθών να γίνεται με οικολογικό τρόπο. Ως προϊόντα βιολογικής γεωργίας νοούνται αυτά που παράγονται σύμφωνα με τις διεθνώς παραδεδειγμένες πρακτικές της (βιολογικής – οργανικής – οικολογικής) γεωργίας και κτηνοτροφίας. Απλουστευμένα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι τα προϊόντα που παράγονται χωρίς την χρησιμοποίηση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, αυξητικών ορμονών και προϊόντων γενετικής μηχανικής. Οι προδιαγραφές του κανονισμού 2092/91 της Ε.Ε. που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για τα προϊόντα της φυτικής παραγωγής θεωρούν πως πληρούν το ελάχιστο των απαιτήσεών τους.

Για τη υλοποίηση των στόχων η «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. αναπτύσσει τις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Λειτουργία καταστημάτων πώλησης βιολογικών προϊόντων, πιστοποιημένων (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία), και κατά προτίμηση ντόπιων, καθώς και παραδοσιακών προϊόντων με ευθύνη επιτροπής τεχνικού ελέγχου που ορίζεται από το Δ.Σ. καθώς επίσης και αγροεφοδίων που χρησιμοποιούνται στην βιολογική γεωργία .
  • Πώληση στα παραπάνω καταστήματα και άλλων φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, όπως προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί, μη τοξικά χρώματα, φυσικά καλλυντικά, απορρυπαντικά κ.ά.
  • Η παραγωγή, έκδοση και διακίνηση ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια, βιβλία, βιντεοταινίες, αφίσες κ.λ.π.) σχετικού με την οικολογική γεωργία, τα προβλήματα από αγροχημικά, θέματα υγείας κ.ά.
  • Η διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ομιλιών, εκθέσεων, οι δημοσιεύσεις στον τύπο και η παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών με την παραπάνω θεματολογία.
  • Η παροχή υπηρεσιών σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες βιοκαλλιεργητές, όπως η τυποποίηση και συσκευασία προϊόντων, η συμβουλευτική κάλυψη, η δημιουργία αποθέματος σπόρων προσαρμοσμένων ποικιλιών φυτών, η από κοινού προμήθεια μηχανημάτων και χρησίμων εφοδίων, η εκπόνηση μελετών κ.άλ.
  • Η συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες, ερευνητικά ιδρύματα, ειδικούς επιστήμονες, οργανισμούς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, ενώσεις και συλλόγους βιοκαλλιεργητών, ομοειδείς συνεταιρισμούς και η συμμετοχή στις ενώσεις τους, σε τοπικό εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Η «ΟΙΚΟΖΩΗ» ΣΥΝ. Π. Ε. έχει σήμερα ένα πιστοποιημένο πρατήριο λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων στην πόλη της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα στην οδό Ιωάννου Θεοτόκη 104.

Ο Συνεταιρισμός έχει τακτική επικοινωνία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και έχει ήδη συμμετάσχει σε σεμινάρια και ημερίδες που έχουν οργανωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τοπικούς φορείς, από πιστοποιητικούς οργανισμούς, και από ομάδες παραγωγών .

Είναι συνδρομητής σε επιστημονικές και ειδικές με τη βιοκαλλιέργεια εκδόσεις.

Έχει οργανώσει ημερίδες και εκθέσεις σχετικές με τα βιολογικά προϊόντα στο νομό Κερκύρας. Έχει υποδεχθεί και έχει ξεναγήσει σε αγροκτήματα παραγωγών και στα πρατήρια του Συνεταιρισμού πλήθος εκπαιδευόμενων σε αγροτικά σεμινάρια, και μαθητές γυμνασίων που αποτελούν περιβαλλοντικές ομάδες και τους έχει ενημερώσει σχετικά με θέματα βιοκαλλιέργειας.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών του Ν. Κέρκυρας .

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is registered on wpml.org as a development site.